Η μέθοδος Hot Tapping & Plugging είναι επίσης εφαρμόσιμη σε αγωγούς πολυαιθυλενίου (PE) όπως π.χ. σε δίκτυα διανομής αερίου και νερού. Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση νέων παροχών σε υπάρχοντες αγωγούς ή για την απομόνωση τμημάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν επισκευές, αντικαταστάσεις ή αλλαγές όδευσης, ενώ το λοιπό δίκτυο παραμένει σε λειτουργία.
Το πλεονέκτημα της μεθόδου PE Tapping & Plugging, πέραν της αδιάλειπτης τροφοδοσίας των καταναλωτών, συνίσταται στο ότι αποτελεί εναλλακτική λύση για τη μέθοδο του στραγγαλισμού (Squeezing) αγωγών. Το Squeezing σε αγωγούς μεγάλης διατομής είναι πρακτικά δύσκολο, το κυριότερο μειονέκτημα του όμως προκύπτει από δοκιμές που ανέδειξαν ότι η δίπλωση του σωλήνα προκαλεί σημαντική ζημία στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του αγωγού. Αυτή η αποδυνάμωση του τοιχώματος είναι μόνιμη, ακόμα και εάν ο αγωγός επανέρθει σχεδόν στο αρχικό του σχήμα μετά την ολοκλήρωση του Squeezing. Η αποδυνάμωση, αν και είναι εντονότερη στο σημείο στραγγαλισμού, εκτίνεται γραμμικά και για περίπου 10 μέτρα εκατέρωθεν του σημείου. Δοκιμές κοπώσεως υλικού ανέδειξαν ότι, ειδικά σε αγωγούς διαμέτρου άνω του Φ110, η πιθανότητα εμφάνισης cracking είναι πολύ υψηλή.
Αυτές οι μελέτες έχουν οδηγήσει τους μεγαλύτερους διανομείς αερίου της Ευρώπης στην απαγόρευση χρήσης της μεθόδου Squeezing για προγραμματισμένες εργασίες (π.χ. επεκτάσεις δικτύων). Το Squeezing επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου κινδύνου, αλλά ακόμα και σε αυτές, ο Διαχειριστής, μετά την πάροδο του κινδύνου, αντικαθιστά το τμήμα του αγωγού στο οποίο έγινε εφαρμογή του Squeezing, κάνοντας χρήση του PE Tapping & Plugging.
Δεδομένου ότι τα απαραίτητα εξαρτήματα PE Tapping & Plugging είναι συγκεκριμένου τύπου και προδιαγραφών, μπορούν να είναι ετοιμοπαράδοτα και έτσι η εφαρμογή να πραγματοποιείται σε πολύ συντομότερο χρόνο από τις αντίστοιχες σε μεταλλικά δίκτυα, καθιστώντας τη μέθοδο ιδανική για μικρές επεμβάσεις όπως αυτές των δικτύων διανομής.
Η ίδια μέθοδος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε δίκτυα ύδρευσης πολυαιθυλενίου, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές υδροδότησης και η πιθανότητα μόλυνσης του νερού, όπως δύναται να συμβεί κατά τις συμβατικές επεμβάσεις.